سلام دوستان وقتتون بخیر.. در این پست قصد داریم با قطعه کانکتور در برد موبایل آشنا بشیم و انواع آن را با هم بررسی کنیم.
در ابتدا باید باید ببینیم که کانکتور به چه معناست.. همانطور که می دونید کانکت به معنی اتصال است است و کانکتور به معنی اتصال دهنده، در واقع کانکتور ها رابطی هستند که به ما اجازه می دهند قطعات مختلف را به برد اصلی متصل کنیم. برای مثال زمانی که می خواهید از هندزفری موبایلتون استفاده کنید باید هندزفری رو به برد موبایل متصل کنید تا بتونید از اون استفاده کنید. برای برقراری این اتصال شما نیاز به یک کانکتور دارید تا هندزفری رو به مسیر های مربوطه روی برد موبایل متصل کند.به این کانکتور، کانکتور هندزفری می گوییم.
یا زمانی که قصد شارژ کردن گوشی رو دارید شارژر باید توسط یک واسط به برد گوشی متصل بشه تا بتونه از مسیرهای شارژ عبور کنه و در نهایت به باتری برسه، به این واسط کانکتور شارژ یا همون سوکت شارژ گفته میشود.
این دو مثال ،نمونه های رایجی هستند که هر کاربری در طول روز با اونها سر و کار داره اما بعضی از کانکتورها داخل پک موبایل قرار دارند و تا زمانی که شما گوشی رو باز نکنید قابل دیدن نیستند.. در این مقاله قصد داریم چند نمونه از این دسته از کانکتورها را با هم بررسی کنیم.
اولین کانکتور ، کانکتور سیم کارت است.همونطور که از اسمش مشخص است رابط بین سیم کارت و برد موبایل است. این کانکتور در صورت خرابی قابل تعویض است.
دومین مورد کانکتور باتری است که مدل های قدیمی تر و جدیدتری دارد. معمولا این کانکتورها در هر دو مدل جدید و قدیمی بدنه ی پلاستیکی دارند و باید مراقب باشید تا در زمان تعویض قطعه با دمای بالا آن ها را خراب نکنید.
مورد بعد کانکتورهایی مثل کانکتور دوربین ، تاچ و ... است که اکثرا شکل ظاهری مشابه هم دارند همانطور که در تصویر مشاهده می کنید تنها در سایز با هم تفاوت دارند. همه ی این کانکتورها در صورت خرابی قابل تعویض هستند و جای هیچ نگرانی نیست.
مورد بعدی کانکتورهای روی فلت هستند.. مثل دوربین و LCDکه توسط یک فلت و کانکتور، به کانکتور روی برد متصل می شوند. این کانکتورها هم در صورت خرابی قابلیت تعویض دارند.
علت های خرابی کانکتورها:
بعضی اوقات ضربه به گوشی باعث می شود کانکتورها از جای خودشون حرکت کنند یا جدا شوند و همین اتفاق ساده باعث خاموشی گوشی می شود. در این حالت فقط کافیست کانکتور دوباره در جای خودش فیکس بشه. حالت دیگری از خرابی کانکتورها سولفات شدن به دلیل آب خوردگی است.شکستگی یا دفرمه شدن به دلیل ضربه یا حرارت یا ... از دلایل دیگر خرابی کانکتورها هستند که در همه ی این حالات کانکتورها قابل تعمیر و جایگزینی هستند.
امیدوارم که این مقاله براتون مفید بوده باشه ممنون از همراهی شما..
نظرات (0)