مسیر یادگیری طراحی و برنامه نویسی وب-قسمت اول
سلام دوستان عزیز وقتتون بخیر، در این پست می خواهیم راجع به مسیر یادگیری طراحی و برنامه نویسی وب صحبت کنیم.قبل از اینکه راجع به مسیر یادگیری صحبت کنیم شما باید یه سری اطلاعات کلی راجع به حوزه ای که می خواهید به اون وارد بشید داشته باشید تا بدونید از هر تخصصی برای چه کاری و چه هدفی استفاده میشه.
هر وب سایتی که شما میبینید از دو بخش تشکیل شده.بخش فرانت اند و بخش بک اند.فرض کنید شما وارد یک وب سایت میشید صفحه ای که برای شما باز شده شامل متن، تصویر،دکمه ها، لینک ها و خیلی موارد دیگه هست که هر کدوم از اونها رنگ خاص، سایز های متفاوت و همینطور جایگاه مخصوص به خودشون رو دارند. محتوای متنی و تصویری و شمای کلی هر سایت با سایت دیگر متفاوته و بسته به نوع خدماتی که اون وب سایت ارائه میده دیزاین وب سایت تغییر میکنه.تمام مواردی که گفتیم و کاربر در بدو ورود به سایت اونها رو میبینه مربوط به بخش فرانت اند سایت است. در مقابل اون بخشی از وب سایت وجود داره که کاربر اون رو به چشم نمیبینه ولی با اون در تعامله و ازش استفاده می کنه مثل خرید از یک وب سایت فروشگاهی که برای خرید یک کالا شما به درگاه پرداخت منتقل میشید و عملیات پرداخت فاکتور رو انجام میدید و بعد کالا به آدرسی که در پروفایلتون ثبت کردید ارسال میشه.مواردی که کاربر مستقیما اونها رو نمیبینه ولی از اونها استفاده می کنه مربوط به بخش بک اند سایت است.
خوب حالا که با دو بخش سایت آشنا شدید باید ببینیم که برای شروع کار نیاز به یادگیری چه مواردی داریم. اولین موردی که باید با اون آشنا بشید اینه که طراحی وب سایت به چه صورتی انجام میشه.آشنایی با طراحی سایت فقط مختص به یک فرانت اند کار نیست شخصی که می خواد فقط در حوزه بک اند فعالیت داشته باشه هم نیاز داره که یک آشنایی کلی با طراحی وب سایت داشته باشه.
اولین قدم برای شروع طراحی وب سایت یادگیریHTML است. HTMLزبان برنامه نویسی محسوب نمیشه در واقع یک زبان نشانه گذاری است که به کمک اون می تونید اسکلت و طراحی کلی سایت رو انجام بدید اما این طراحی خشک و بدون استایل ظاهری است.برای اینکه محتوا و جایگاه اونها رو به دلخواه تنظیم کنیم و با رنگ و سایز دلخواه نمایش بدیم نیاز به css داریم . css در واقع تکمیل کننده HTML است که کمک می کنه ظاهر کار رو زیباتر و جذاب تر کنیم و با استایل دلخواه نمایش بدیم. با تسلط به مبحث HTML,cssشما توانایی طراحی یک وب سایت استاتیک رو خواهید داشت. وب سایت های استاتیک ،وب سایت هایی هستند که نمی تونید به صورت داینامیک محتوا بهش وارد کنید و تمام نوشته ها و متن ها و تصاویر و ... زمان طراحی اضافه میشه و بعد از اون نمی شه تغییری در اون ایجاد کرد مگر با ادیت دوباره طراحی.
این نکته رو در نظر داشته باشید که برخلاف تصور عموم مبحث HTML,CSS در عین سادگی بسیار گسترده است و نیاز به یادگیری داره.آشنایی با HTML به صورت سطحی و از طریق سرچ ساده و آموزش های پایه تنها مناسب افرادیه که می خواهند وارد حوزه بک اند بشن.اما برای افرادی که می خواهند در حوزه فرانت اند کار کنند باید زمان بیشتری رو صرف یادگیری دقیق کنند تا بتوانند به خوبی در این حوزه فعالیت کنند.
بعد از تسلط کامل به این بحث باید سرعت کارتون رو بالا ببرید برای بالا بردن سرعت کار و نوشتن کد های تمیزتر و خواناتر از فریمورک ها استفاده می کنیم. فریمورک بوت استرپ بهترین فریمورک برای css محسوب میشه که با یادگیری بوت استرپ می تونید سرعت طراحیتون رو حداقل دو برابر کنید و بسیار راحت تر کد بزنید. یکی دیگر از مزایای فریمورک بوت استرپ امکان طراحی ریسپانسیو است که کمک می کنه هم کد نویسی مرتب تری داشته باشید هم زمان زیادی صرف نوشتن مدیا کوئری های مختلف نکنید.
برای ایجاد پویا نمایی و بالا بردن جذابیت وب سایت می تونید از زبان جاوااسکریپت و فریمورک ها و کتابخانه های آن هم استفاده کنید تا سایت رو کمی پویا تر و جذاب تر کنید
امیدوارم که این مقاله براتون مفید بوده باشه در مقاله بعدی راجع به ادامه مسیر و یادگیری بک اند وب سایت با هم صحبت می کنیم.
موفق باشید.
نظرات (0)