سلام دوستان وقتتون بخیر در پست قبل راجع به شروع یادگیری طراحی و برنامه نویسی وب صحبت کردیم و در این پست می خواهیم به ادامه ی بحثمون بپردازیم.
در پست قبل گفتیم که بعد از یادگیری کامل html,css شما توانایی ساخت یک وب سایت استاتیک رو خواهید داشت وب سایت استاتیک چیه؟ وب سایت هایی که داینامیک نیستند یعنی کاربری نمی تونه در اون ثبت نام انجام بده،نظری ثبت نمیشه،محتوایی به صورت داینامیک وارد اون نمیشه و در واقع به دیتا بیسی متصل نیست بهش وب سایت استاتیک گفته میشه. تمامی محتوای وب سایت های استاتیک زمان طراحی نوشته میشه و اگر نیاز به ادیت داشته باشه باید طراح سایت اون رو انجام بده و ادمین دسترسی به این تغییرات نداره.
در حال حاضر وب سایت های استاتیک هیچ جایگاهی در صفحات وب ندارند.وب سایت معمولا خدماتی رو به کاربران ارائه می دن و برای دریافت اون خدمات طبیعتا نیاز هست بین کاربر و سایت ارتباط دو طرفه وجود داشته باشه. برای ایجاد این ارتباط باید یک وب سایت داینامیک داشته باشید و برای ساخت یک وب سایت داینامیک باید برنامه نویسی یاد بگیرید.
برنامه نویسی یک وب سایت در واقع همون بخش بک اند وب سایت هست که با زبان های مختلفی می تونید این کار رو انجام بدید. برای مثال زبان جاوااسکریپت که در پست قبل هم به اون اشاره کرده بودیم یک زبان برنامه نویسی هست که هم در بخش فرانت اند می تونید ازش استفاده کنید و هم در بخش بک اند.
جاوااسکریپت فریمورک ها و کتابخونه های زیادی داره که با استفاده از اونها هم زمان کمتری برای کد زدن صرف می کنید و هم می تونید کدهای بهینه تر و استانداردتری داشته باشید.
جاوااسکریپت برای افرادی که در حوزه فرانت اند فعالیت می کنند هم بسیار پرکاربرد هست. علاوه بر این که در حوزه بک اند هم زبان بسیار کاملی است و می تونه به راحتی تمامی نیازهای یک برنامه نویس بک اند رو رفع کنه.node.js یک پلتفرم سمت سرور مبتنی بر جاوااسکریپت است که می تونه برنامه نویسی وب سایت رو به صورت کامل پوشش بده.بعد از یادگیری زبان جاوااسکریپت می تونید برای ورود به بخش بک اند از node.js استفاده کنید.
زبان دیگری که برای بک اند وب سایت می تونید ازش استفاده کنید زبان برنامه نویسی پایتون است. پایتون در حال حاضر بسیار پرطرفداره چون یادگیری راحتی داره مخصوصا اگر شما قبلا زبان برنامه نویسی دیگری هم کار کرده باشید.زبان نسبتا جدیدی در سطح دنیاست و بسیاری از شرکت ها و کارفرماها علاقه به اجرای پروژه به زبان پایتون رو دارند که این امر باعث میشه تقاضا برای برنامه نویس پایتون بالا بره.
البته زبان های برنامه نویسی زیادی در دنیا وجود داره که می تونید برای برنامه نویسی بک اند از اونها استفاده کنید مثل php و asp و خیلی زبان های دیگه ... در این پست تنها دو زبان که طرفداران بیشتری دارند رو معرفی کردیم.
بعد از یادگیری زبان برنامه نویسی برای تکمیل فرآیند یادگیری باید دیتا بیس آشنا بشید و براساس زبان برنامه نویسی که انتخاب می کنید به یادگیری یک یا چند دیتا بیس هم بپردازید.
البته دانش طراحی و برنامه نویسی وب بسیار گسترده است و در این مقاله تنها به شمای کلی این مسیر اشاره کردیم
امیدوارم که این پست براتون مفید بوده باشه ممنون که با ما همراه بودید
نظرات (0)