چرا باید کاربردهای زبان های برنامه نویسی را بشناسیم
یکی از مهمترین مشکلات و دغدغه های کسی که برای اولین بار قصد ورود به دنیای برنامه نویسی را دارد این است که به دنبال یادگیری چه زبانی برود یا اینکه چه زبانی برای او مناسب تر است ،درآمد بالاتری دارد یا یادگیری آسان تری دارد و خیلی موارد دیگر...
اولین مسئله ای که باید در نظر داشته باشید این است که شما می خواهید با یادگیری زبان برنامه نویسی چه کاری انجام بدهید و هدف شما از یادگیری این زبان برنامه نویسی چیست؟
اینکه شما مشخص کنید برای رسیدن به چه جایگاه یا چه هدفی می خواهید شروع به یادگیری کنید، انتخاب زبان را برای شما خیلی راحت تر می کند. فرض کنید شخصی به دنبال یادگیری یک زبان برنامه نویسی است تا از آن طریق به یک کشور دیگر مهاجرت کند. در واقع هدف او رسیدن به یک شغل و کسب درآمد از آن ،در کشوری دیگر است. طبیعتا این شخص باید در قدم اول کشور مقصدش را تعیین کند بعد براساس نیاز بازار برنامه نویسی آن کشور یک زبان برنامه نویسی را انتخاب کند. شخص دیگری می خواهد در ایران به صورت فریلنسر کار کند یا فرد دیگری می خواهد یک زبان برنامه نویسی یاد بگیرد و در ایران در یک شرکت مشغول به کار شود و یا حتی بخواهد یک استارت اپ برای خودش راه اندازی کند و محصولات خاصی را در یک وب سایت به فروش برساندو قصد دارد تمام کارهای وبسایت رو خودش انجام بدهد.
پس اولین و مهمترین فاکتور این است که هدفتان را از یادگیری زبان برنامه نویسی مشخص کنید و بعد بر اساس هدفی که مد نظرشماست یک زبان برنامه نویسی را انتخاب کنید
بعد از تعیین هدف به مرحله دوم میرسید. حالا که هدفتان مشخص شده چند زبان برنامه نویسی براساس شرایطتتان منتخب شده و باید بین آنها یک زبان را انتخاب کنید. بین این زبان ها باید بر اساس جزییاتی که در پروژه شما وجود دارد و کارهایی که باید در این پروژه پیاده سازی شود یک زبان را انتخاب می کنید.
برای مثال شما قصد دارید یک وبسایت طراحی کنید. در قدم اول نیاز به طراحی ظاهری وبسایت دارید، پس باید یک زبان(پایه طراحی وبسایت زبان نشانه گذاری html است و زبان برنامه نویسی محسوب نمی شود.) را یاد بگیرید تا بتوانید طراحی اولیه را انجام بدهید و همینطور برای بک اند وبسایت باید یک زبان برنامه نویسی انتخاب کنید. زمانی که شما به بحث بک اند می رسید زبان های زیادی پیش روی شما قرار می گیرد که می توانید از آنها استفاده کنید.
به فرض اگر قصد استفاده از زبان جاوااسکریپت را داشته باشید می توانید از فریمورک نود جی اس برای پیاده سازی بک اند استفاده کنید. یا حتی می توانید از زبان پی اچ پی یا پایتون استفاده کنید. در این مرحله می توانید بر اساس اینکه یادگیری کدام زبان آسان تر است،زبان ها را اولویت بندی کنید.
برای مثال شما تنها قصد طراحی همین یک وبسایت را دارید و دیگر قصد ادامه فعالیت در حوزه برنامه نویسی را ندارید و صرفا برای طراحی و برنامه نویسی وبسایت خودتان شروع به یادگیری می کنید پس سعی می کنید زبانی که یادگیری آسان تری دارد و زمان کمتری از شما می گیرد را انتخاب کنید.برای مثال زبان php را انتخاب و شروع به کار می کنید.
اما اگر شما قصد فعالیت دریک شرکت به عنوان برنامه نویس را دارید باید زبان برنامه نویسی را انتخاب کنید که کارایی بالاتری داشته باشد تا بتوانید پروژه های متفاوتی را پوشش دهید همچنین در صورت نیاز بازار کار توانایی مهاجرت از یک زبان به زبان برنامه نویسی جدید را داشته باشید.تا بتوانید به روزتر و بهینه تر کد بزنید و رتبه شغلی خودتان را افزایش دهید و پیشرفت شغلی داشته باشید پس این مورد را در نظر داشته باشید شخصی که وارد دنیای برنامه نویسی می شود چه به صورت فریلنسر کار کند چه به عنوان یک کارمند در شرکت مشغول به کار شود باید توانایی به روز شدن داشته باشد و بتواند در صوت نیاز بازار به یادگیری زبان های جدید بپردازد.شما در یک پروژه با چالش های متفاوتی روبرو خواهید شد و همیشه باید توانایی حل این مشکلات را داشته باشید. پس اگر می خواهید برنامه نویسی را به عنوان یک شغل انتخاب کنید باید همیشه به دنبال یادگیری باشید.
اگر شما بخواهید بر اساس نیاز بازار یک زبان رو انتخاب کنید مسلما جاوااسکریپت یا پایتون زبان های مناسب تری هستند به چند دلیل:
اولا که در حال حاضر درآمد بالاتری نسبت به زبان پی اچ پی دارند.
دوما قدرت بالایی دارند و به خاطر کتابخانه ها و فریمورک های زیادی که دارند می توانید در زمینه های مختلف از آنها استفاده کنید. در واقع شما با یادگیری حرفه ای بیس زبان با کمی کار روی فریمورک یا کتابخانه می توانید در زمینه های مختلف کار کنید.
برای مثال اگر شما به زبان جاوااسکریپت تسلط پیدا کنید می توانید هم طراحی ظاهری وبسایت را با استفاده از فریمورک انجام بدهید هم بک اند سایت را به راحتی کار کنید و حتی می توانید وارد بحث اندروید شوید و در یک زمینه جدید شروع به کار کنید.
یا اگر به زبان پایتون مسلط شوید می توانید در زمینه های خیلی زیادی کار کنید مثلا درحوزه توسعه وب سایت،ساخت بازی های رایانه ای،تجزیه و تحلیل داده ها،هوش مصنوعی ،داده کاوی و خیلی کارهای دیگر....
زبان پایتون در حال حاضر جزو زبان های برتر در سطح جهان است و در ایران تقریبا جایگاه خوبی پیدا کرده ،شما می توانید با یاد گیری این زبان به راحتی در زمینه های مختلف فعالیت کنید و کسب درآمد کنید.
جمع بندی
اولین مورد قبل از ورود به دنیای برنامه نویسی انتخاب هدف است
بعد از انتخاب هدف بر اساس آینده شغلی که برای خودتان در نظر دارید یک زبان برنامه نویسی را انتخاب خواهید کرد و مطمئنا در طول مسیر نیاز پیدا می کنید تا زبان های دیگری را هم تجربه کنید اما اگر به یک زبان کاملا مسلط باشید مهاجرت به زبانی جدید کار بسیار آسانی برایتان خواهد بود..
در پست های بعدی حتما راجع به کاربرد های مختلف هر زبان برنامه نویسی صحبت خواهیم کرد تا بتوانید راحت تر در مورد انتخاب زبان برنامه نویسی جهت یاد گیری تصمیم بگیرید
ممنون