در این پست می خواهیم پایه های سوکت شارژ را باهم بررسی کنیم.
سوکت های شارژ دارای مدل های مختلفی هستند.در این پست مدل های خیلی قدیمی را بررسی نمی کنیم زیرا هم سوکت های شارژ قدیمی و هم گوشی هایی که از آنها استفاده می کردند منسوخ شده اند. در حال حاضر سوکت های مورد استفاده در گوشی های روز بازار را باهم بررسی می کنیم.
اولین نوع سوکت،سوکت های شارژ قدیمی تر هستند که به آنها سوکت های شارژ جهانی هم گفته می شود.این سوکت ها دارای 5 پایه هستند،که پایه های اول و آخر برای عملیات شارژ مورد استفاده قرار میگیرند و پایه های وسط برای دیتا هستند.وظیفه پایه های دیتا همانطور که از اسم آنها پیداست انتقال اطلاعات و فایل ها است.یعنی اگر برای انتقال اطلاعات ،فیلم،عکس و ... از گوشی به کامپیوتر از کابل استفاده کنید 3 پایه ی وسط سوکت شارژ این عملیات را انجام می دهد.نکته مورد اهمیت اینجا این است که در بعضی مدل ها اگر پایه های دیتا دچار مشکل شوند اختلالی در عملیات شارژ گوشی ایجاد نمی کند و کاربر تصور می کند چون عملیات شارژ انجام می شود کانکتور سالم است،پس این امکان وجود دارد که در صورت قعطی پایه های دیتا شارژ بدون مشکل انجام شود و بالعکس.
در سوکت های جدید که تقریبا اکثر گوشی های جدید از آن استفاده می کنند و به نام Type c مشهور است تعداد پایه ها از 5 عدد بیشتر می باشد و نقش هر پایه را باید بر اساس نقشه شماتیک و بررسی مسیرها تعیین شود.یعنی مثل سوکت های قدیمی پایه های اول و آخر نقش شارژ گوشی را ندارند.در سوکت های Type c اکثر مسیرها به هم مرتبط هستند و نمی توان آنها را از هم تفکیک کرد.برای مثال در سوکت های شارژ جهانی که 5 پایه دارند اگر همه ی پایه ها کف کن باشند و فقط به شارژ شدن نیاز داشته باشیم می توانیم پایه های شارژ را سیم کشی کنیم و مشکل شارژ را حل کنیم اما در سوکت های Type c اینطور نیست و اگر در سوکت های Type c همه ی پایه ها کف کن باشند نمی توان با استفاده از نقشه شماتیک پایه های شارژ را پیدا کنیم و فقط آن پایه ها را سیم کشی کنیم. در این نوع سوکت مجبوریم تمامی پایه های کف کن را سیم کشی کنیم تا جریان شارژ به راه بیفتد.
اگر شما هم صرفا کاربر موبایل هستید و در زمان شارژ مجبورید سیم شارژ را که به گوشی وصل می شود به سمت بالا یا پایین فشار دهید تا عملیات شارژ انجام شود یعنی پایه ها کف کن نشده اند ولی اتصال بین پایه های سوکت و برد از هم جدا شده اند . که این مشکل با یک هویه کاری و پایه سازی برطرف می شود.
امیدورام که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.موفق و پیروز باشید.
نظرات (0)