بررسی جامع گوشیهای آبخورده و روشهای تعمیر آنها
امروزه گوشیهای هوشمند به یکی از ابزارهای ضروری زندگی روزمره تبدیل شدهاند.یکی از شایعترین مشکلاتی که ممکن است برای این دستگاهها پیش بیاید، تماس آنها با آب و سایر مایعات است. آبخوردگی میتواند به شدت به قطعات داخلی گوشی آسیب برساند و عملکرد آن را مختل کند. در این مقاله، به بررسی تأثیرات آبخوردگی بر گوشیهای هوشمند، روشهای پیشگیری و راهکارهای تعمیر این دستگاهها خواهیم پرداخت.
تاثیرات آبخوردگی بر گوشیهای هوشمند
آبخوردگی میتواند به طرق مختلف به گوشی آسیب برساند:
1. خوردگی و زنگزدگی قطعات فلزی: وقتی آب وارد گوشی میشود، به خصوص در صورت تماس با آب شور، میتواند باعث خوردگی قطعات فلزی مثل شیلد های محافظ ، سوکت های شارژ ، سیم کارت و رم شود.
2. اتصالی کوتاه: مایعات میتوانند باعث ایجاد اتصالی کوتاه در مدارهای الکتریکی گوشی شوند که این مسئله ممکن است به خرابی قطعات الکترونیکی از جمله آیسی ها منجر شود.
3. تخریب صفحهنمایش: آبخوردگی میتواند باعث بروز لکههای تیره یا روشن روی صفحهنمایش شود.
4. تأثیر بر باتری: ورود آب به باتری میتواند باعث کاهش عمر آن یا حتی انفجار و آتشسوزی شود.
4. تأثیر بر قطعات جانبی: ورود آب به درون مَحفاظ گوشی باعث سوختن قطعات جانبی مثل اسپیکر ها و میکروفون میشود.
اقدامات اولیه پس از آبخوردگی گوشی
1. خاموش کردن گوشی: اولین و مهمترین اقدام، خاموش کردن فوری گوشی است تا از ایجاد اتصالی کوتاه جلوگیری شود.
2. جدا کردن باتری (در صورت امکان): اگر گوشی دارای باتری جداشدنی است، آن را فوراً خارج کنید.
3. جدا کردن سیم کارت و کارت حافظه: این کار میتواند از آسیب به این قطعات جلوگیری کند.
4. خشک کردن سطح خارجی گوشی: با استفاده از یک پارچه خشک و بدون پرز، سطح خارجی گوشی را خشک کنید.
5. چک کردن استاندارد IP و گارانتی: بعد از انجام مراحل بالا حتما باید چک شود که گوشی دارای استاندارد IP68 (استاندارد گوشی های ضد آب) می باشد یا خیر و این نکته حتما باید در گارانتی نیز ذکر شده باشد.
روشهای خشک کردن گوشی
1. استفاده از کیسه برنج: قرار دادن گوشی در کیسهای پر از برنج نپخته میتواند به جذب رطوبت کمک کند. گوشی را به مدت 48 ساعت در کیسه برنج قرار دهید.
2. استفاده از جاذبهای رطوبت: مواد جاذب رطوبت مانند سیلیکاژل میتوانند به طور مؤثرتری رطوبت را جذب کنند.
3. هوای فشرده و جاروبرقی: میتوانید از هوای فشرده یا جاروبرقی برای بیرون کشیدن آب از قسمتهای داخلی گوشی استفاده کنید.
* نکته : این کار جهت جلوگیری از خسارت بیشتر است و به منزلهی تعمیر موبایل نمیباشد و حتما پس از این کار باید به تعمیرکار موبایل مراجعه کنید تا حتما بررسی دقیق را جهت تست برد و قطعات شما را کامل انجام دهند.
مراحل تخصصی تعمیر گوشی آبخورده(مخصوص تعمیرکاران)
1. باز کردن گوشی:
این مرحله نیاز به ابزارهای خاص و دقت زیادی دارد که با استفاده از سپراتور و آچارهای مخصوص تعمیرات موبایل گوشی باز شده و فلت های گوشی جداسازی می شوند.
2. تمیز کردن قطعات داخلی:
با استفاده از تینر یا الکل ایزوپروپیل و یک برس نرم، قطعات داخلی را تمیز کنید. الکل و تینر میتواند رطوبت و آلودگیها را از بین ببرد. بعد از آن با یک دستمال بدون پرز باید برد موبایل را خشک کنیم.
3. خشک کردن کامل قطعات:
قطعات مهم و که احتمال خیس شدگی آنها زیاد هست مثل میکروفن ، اسپیکر و دوربین ها را در محیط خشک و دارای جریان هوا قرار دهید تا کاملاً خشک شوند.
4. بررسی و تست قطعات :
پس از خشک شدن، در مرحله اول باید به صورت بصری برد موبایل از نظر سولفات و زنگ زدگی بررسی شود. در مرحله بعد باید با مولتی متر از مدار ها تست گرفته شود تا از نظر اتصال کوتاه و سلامت قطعات اطمینان حاصل شود.
نکات مهم در تعمیر گوشیهای آبخورده
- توجه به گارانتی: بسیاری از گوشیها دارای حسگرهای آبخوردگی هستند که میتوانند گارانتی را باطل کنند. قبل از هرگونه اقدام، شرایط گارانتی گوشی خود را بررسی کنید.
- اجتناب از استفاده لوازم گرمایشی غیر تخصصی: استفاده از سشوار، بخاری یا شوفاژ میتواند باعث افزایش دمای گوشی و آسیب بیشتر به آن شود.
- روشن نکردن گوشی: متوجه باشید که حتما بعد از آب خوردگی باید گوشی خاموش باشد چون اگر آی سی ها اتصال کوتاه شده باشند پس از روشن کردن بعد از چند ساعت باعث داغی و سوختن آن قسمت مدار خواهند شد.
- شارژ نکردن گوشی: بعد از آب خوردگی نباید به هیچ وجه گوشی به شارژ متصل شود چون این حالت هم مثل حالت روشن کردن گوشی می باشد با این تفاوت که احتمال انفجار گوشی خیلی بالاتر نسبت به روشن کردن گوشی میباشد.
نتیجهگیری
آبخوردگی گوشیهای هوشمند یکی از مشکلات شایع اما قابل مدیریت است. با انجام اقدامات اولیه سریع و مناسب و در صورت نیاز، مراجعه به متخصصان، میتوان از آسیبهای جدیتر به گوشی جلوگیری کرد و آن را به حالت عملکردی بازگرداند. در نهایت، پیشگیری همیشه بهتر از درمان است؛ لذا مراقبتهای لازم را برای جلوگیری از تماس گوشی با آب و سایر مایعات به عمل آورید.
نظرات (0)